torsdag 6 december 2012

Självständighetsmiddag ala Don Tiago

 Pepparbiff med vitlökspotatis och tomat-löksallad

Vitlökspotatisen:
4 medelstora potatisar (potäter)
0,5 dl olivolja
4 klyftor vitlök
1 tsk salt
riven ost

Skala potatisen, skär den i tunna skivor eller stickor. Blanda olja, riven vitlök och salt i en ugnsform och blanda i potatisen. Täck med osten. I ugnen 200 grader i ca en halv timme.

Tomat-löksallad
Skär tomaten i kuber och löken i små bitar. Blanda ihop med olja, svartpeppar och salt. Låt dra minst en kvart.

Pepparbiff
200 gr biff av oxfilé
olivolja och smör
salt, peppar
1 dl grädde

Krydda den rumsvarma biffen med salt och peppar. Värm olja och smör i stekpannan tills pannan är ordentligt varm. Lägg i biffen och stek den ca 3 min per sida. Häll grädden i pannan och låt koka ännu några minuter.

Maten är färdig.
Avnjut med ett mustigt rödvin och god musik.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar