Alltså en köttgryta, som här serveras med Pommes Frites, men eftersom jag inte tycker om dom så sätter jag potatisen med i gryta.
Såhär: Skaffa grönsakerna från torget eller närbutiken. Gå till Talho (slaktaren), som har butik där bakom hörnet. Köp 270 gram Porco (griskött, 1,22e) och lika mycket Alcatra (nötkött, 2,76e). Hittade också en flaska med Piri-piri olja (2,20e).
Så dethär behövs:
Kött enligt beskrivning ovan.
1 lök
2 klyftor vitlök
olivolja
salt, svartpeppar
1 stor morot
1/4 huvud kål
1 stor potatis
1 stor tomat
3 små broccoli eller 1 stor
lite zucchini
gröna oliver
Rödvin.
Häll olja i grytan. Hacka löken och vitlöken. Drick lite rödvin. Lägg i köttet lite åt gången, och rör om så att köttet byter färg. Lite salt och peppar, vi lägger mera senare om det behövs.
Ser det ut att torka in kan man hälla i lite vatten, men kom ihåg att grönsakerna innehåller mycket vätska. Grönsakerna i tur och ordning enligt hårdhet: morot, kål, potatis, broccoliskaften, zucchini, tomat, broccoliblommorna. Låt koka ännu en 30 min tills köttet och grönsakerna känns mogna. Smaka under tiden en gång till på rödvinet. Lägg i oliver om du vill. Smaka av med mera peppar och salt. Lite rödvin till och njut!
Om soffan efter det känns tilldragande, så låt gå! (ZZZ)
(Mat momsen är här förresten bara 6%)
tisdag 6 mars 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar